Boek 'Dit spel verandert je leven'

22/10/2014

Op 27 oktober 2014 verschijnt het boek 'Dit spel verandert je leven' van dr. Agali Mert, revalidatiearts in het MRC Aardenburg te Doorn.

Door technologische vooruitgang worden virtuele spellen steeds realistischer en ligt hun ontwerp steeds meer in het verlengde van het echte leven. Dit zette Agali Mert aan het denken. Wat als je het leven ziet als een spel, en jij de ontwerper bent, kun je het ontwerp dan naar jouw hand zetten?

Dit spel verandert je leven gaat uit van een bijzonder eenvoudig idee, namelijk dat vrijwel al ons handelen de principes van een spel volgt: er zijn welomschreven spelers, er zijn duidelijke doelen, er kunnen ruimtes beschreven worden waarbinnen de interacties zich afspelen, er is sprake van vrijwillige deelname, er zijn regels waaraan de spelers zich moeten houden, en er is een duidelijke terugkoppeling. Om de wereld om ons heen vanuit het perspectief van een spel te zien, is echter een andere manier van kijken nodig. Aan de hand van sprekende voorbeelden over liefde, oorlog en bedrog leert Dit spel verandert je leven je de spelelementen en de verbanden tussen spel, biologie en gedrag te herkennen. Het reikt handvatten aan om deze elementen te gebruiken om je doelen te bereiken, welke rol je in het leven ook vervult en hoe je je leven ook leeft.

Kijk voor meer informatie op de blog van de auteur: agalimert.wordpress.com

Dit spel verandert je leven
Agali Mert
224 pagina’s, paperback
Uitgave: oktober 2014
ISBN 9789045024981
Uitgeverij Atlas Contact
Te koop: online of bij iedere boekhandel
Prijs bij bol.com: € 21,99