Commentaarfase concept addendum ‘Ziektemodulerende Behandeling van Multiple Sclerose’

29/10/2019

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie is bij de richtlijn Multiple Sclerose het addendum “Ziektemodulerende Behandeling van Multiple Sclerose” ontwikkeld.

Dit addendum handelt over de dagelijkse praktijk van volwassenen met diverse vormen van MS, namelijk patiënten met een eerste exacerbatie, relapsing remitting MS (RRMS), secundair progressieve MS (SPMS) en primair progressieve MS (PPMS), waarbij de indicatie en afwegingen voor starten, switchen en stoppen van ziektemodulerende therapie besproken worden. Ook het radiologically isolated syndroom (RIS) wordt besproken. De werkgroep heeft bij de ontwikkeling van het addendum de evidence-based richtlijnontwikkelingsmethodiek gevolgd. Deze methodiek houdt in dat naast de wetenschappelijke onderbouwing ‘best practices’ en ervaringen van experts en patiënten belangrijke onderbouwende elementen vormen bij het formuleren van de aanbevelingen.

Klik hier voor de conceptversie van het addendum (pagina alleen toegankelijk voor leden). NB De reactietermijn is inmiddels verstreken.