Handboek Pijnrevalidatie door minister Bruins goed ontvangen

22/02/2019

Op 19 februari jl. nam minister Bruins (Medische Zorg en Sport) het ‘Handboek Pijnrevalidatie voor de eerste, tweede en derdelijns gezondheidszorg’ in ontvangst. Bruins toonde veel belangstelling voor het handboek dat pijnrevalidatie nu breed toegankelijk maakt, ook voor de eerste lijn.

De principes van pijnrevalidatie zijn toepasbaar door alle zorgverleners zoals huisartsen, medisch specialisten, fysiotherapeuten en psychologen. Ook beleidsmakers en zorgverzekeraars kunnen er hun voordeel mee doen.  Bruins in een reactie: 'Dit boek richt zich op passende zorg voor de patiënt met chronische pijn en heeft als doel dat zorgverleners door samen te werken de patiënt de juiste zorg op de juiste plek bieden. In Nederland hebben meer dan twee miljoen volwassenen dagelijks met chronische pijn te maken en worden vaak beperkt in hun dagelijks functioneren. Dit boek vind ik dan ook een mooi initiatief vanuit het veld om de beweging naar de juiste zorg op de juiste plek richting te geven.'

De vier Ontwikkelcentra Pijnrevalidatie [Adelante (Hoensbroek); Rijndam Revalidatie (Rotterdam), Roessingh, Centrum voor Revalidatie (Enschede) en de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG (Groningen)] gaan door met wetenschappelijk onderzoek en de toepassing hiervan in de praktijk om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren.

Handboek Pijnrevalidatie: ISBN 9789036822299 te bestellen via www.bsl.nl/shop