Ilse van Nes opleider van het jaar 2021

07/10/2021

‘Vooruitstrevend’,  ‘altijd tijd om aios met een glimlach te woord te staan’ en ‘een aanstekelijk enthousiasme om met aios mee te denken over concrete oplossingen’. Met die kwalificaties uit het juryrapport wist Ilse van Nes (revalidatiearts in de Sint Maartenskliniek) de Opleidingsprijs 2021 van De Jonge Specialist te winnen. Zij kreeg de meeste stemmen en mag zich een jaar lang de beste opleider van Nederland noemen. De Opleidingsprijs 2021 werd op 1 oktober voor de twaalfde keer uitgereikt tijdens het DJS Congres onder de noemer ‘Professie met passie’.

Ilse was heel verrast en liet weten het een grote eer te vinden zich een jaar lang ‘de beste Opleider van Nederland’ te mogen noemen. “Dat mijn aios mij hebben genomineerd, was voor mij eigenlijk al de hoofdprijs.” Ilse probeert aios te stimuleren hun eigen ontwikkelpad te volgen. “Ik hoop dat iedere arts in opleiding uiteindelijk de specialist wordt die hij of zij wil zijn, en tijdens zijn of haar loopbaan blijft stralen.” Volgens de aios-groep is Ilse iemand waarop ze kunnen bouwen. “Ze is heel betrokken en draagt de passie voor haar vak heel goed uit, ook in de media. Ze vervult voor ons in die zin echt een voorbeeldfunctie.”

Ilse van Nes kreeg een cheque van € 8.000 om te besteden aan de verbetering van de kwaliteit van de opleiding. Daarnaast ontving zij een trofee en een bos bloemen.