Interview met Annette van Kuijk op website MMV

08/07/2015

Op de website van Modernisering Medische Vervolgopleidingen (MMV) is een interview met dr. Annette van Kuijk, voorzitter van het concilium van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA), gepubliceerd. Aanleiding hiervoor is de publicatie van het boek 'Parels van de opleiding revalidatiegeneeskunde', dat in verband met het 60-jarig jubileum van de VRA is samengesteld.


“Grote veranderingen zitten vaak in kleine dingen”

“Mensen die ons inspiratieboek Parels van de opleiding Revalidatiegeneeskunde (pdf) inkijken, zeggen vaak: ‘Dat valt me mee, dat idee is wel in te voeren. Ik dacht aanvankelijk dat we daar de hele organisatie voor op de kop moesten zetten’.”

Dr. Annette van Kuijk is voorzitter van het concilium van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen. De vereniging viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Dat moment is aangegrepen om de opleiders in het zonnetje te zetten, omdat zij zich al jaren volop inzetten voor de vernieuwingen van de opleiding. “Zij maken de praktische vertaling van de regelgeving en het landelijke opleidingsplan naar de werkvloer. Dat valt niet altijd mee.”

De effecten van de vernieuwingen reiken volgens Van Kuijk veel verder dan de opleiding. “We zien dat vakgroepen er zelf ook van profiteren. Bijvoorbeeld in de omgang met elkaar. Als je gewend bent om aios feedback te geven, dan verspreidt die goede gewoonte zich vanzelf over de rest van de vakgroep. Dat geldt ook voor kritisch kijken naar de literatuur, zoals aios dat doen met CAT’s.”

Parels
“In alle regio’s wordt hard gewerkt. Overal worden prachtige opleidingsideeën of -instrumenten bedacht. Als concilium vinden wij het belangrijk dat niet elke regio opnieuw het wiel uitvindt. Daarom hebben we ‘parels’ uit de praktijk verzameld in een inspiratieboek. Daarnaast stimuleren we opleiders om kennis te delen via ons digitale platform KennisNet. Onder het motto: ‘Copy/paste scheelt heel veel ontwikkelingsenergie’.”

Het hoeft volgens Van Kuijk lang niet altijd extra tijd te kosten om aios te ontwikkelen in de niet-medische competenties. “Daarvan staan in het boek wat voorbeelden beschreven. Bijvoorbeeld hoe een aios ervaring kan opdoen met het managen van een organisatie. Heel eenvoudig: laat hem of haar meelopen met een manager of directeur. En laat de aios eens deelnemen aan vergaderingen van de medische staf en de vakgroep . Zo simpel kan het soms zijn. Grote veranderingen zitten vaak in kleine dingen. Je moet gewoon niet te ingewikkeld denken.”

Klik hier om naar het interview te gaan