Interview met revalidatiearts Anne Marie ter Steeg in DJS

05/10/2017

In het septembernummer van De Jonge Specialist staat een interview met Anne Marie ter Steeg, revalidatiearts bij Reade en bestuurslid van de VRA.

In een vloeiend betoog geeft Anne Marie aan waar de winst van de revalidatie zit. 'Revalidatie levert ziekenhuizen minder inkomsten op dan andere specialismen, maar de winst van revalidatie zit vooral in de toegenomen participatie van mensen en het gunstige effect op de samenleving als geheel. Cliënten en partners ervaren een hogere kwaliteit van leven, keren op een goede manier terug naar de arbeidsmarkt of hebben minder zorg nodig.'

Kijk in de bijlage hieronder voor het gehele interview.

De Jonge Specialist is het tijdschrift van De Jonge Specialist (DJS), de zelfstandige beroepsvereniging voor en door aios. Zij vertegenwoordigt alle specialisten in opleiding en behartigt hun belangen. DJS bewaakt de arbeidsvoorwaarden van aios en verbetert deze waar nodig. De knelpunten rond de opleiding komen duidelijk aan bod zodat elke aios de mogelijkheid krijgt de opleiding zo optimaal mogelijk in te delen en te doorlopen. DJS streeft ernaar om elke aios te begeleiden tot een medisch specialist die klaar is voor de toekomst.

Het VRA bestuur en De Kerngroep adviseren iedere aios om tijdens de opleiding lid te worden van De Jonge Specialist.