Ipsen Revalidatie Jaarprijs 2014 voor Ruud Margry

07/11/2014

De Ipsen Revalidatie Jaarprijs van 20.000 euro is gewonnen door Ruud Margry uit Heliomare met het project Interactieve begeleiding ouders en kinderen bij decubitus preventie bij spina bifida.

Het doel van dit project is om door het aanbieden van een interactieve scholing het inzicht bij patiënten en de ouder betrokkenheid bij decubitus preventie bij jongeren met spina bifida te verbeteren met betrekking tot oorzaken en gevaren van decubitus bij de betreffende patiëntengroep.

De jury heeft de prijs toegekend omdat dit een mooi, disciplinair project betreft en vindt het bijzonder leuk om te constateren dat dit van de werkvloer komt. Decubitus is een groot (onzichtbaar) belastend probleem en de jury denkt dat het project zeker zal bijdragen om ouders en verzorgers inzicht te geven en de noodzaak in te laten zien hoe belangrijk dit is. Dit door gebruik te maken van een interactief instructie programma (E-learning) waarin ouders-/verzorgers en de patiënten lesstof aangeboden krijgen, vragen beantwoorden en samen met het kind een praktijk gericht actieplan doorlopen met als uiteindelijk doel het verminderen van de prevalentie van decubitus

De prijs wordt beschikbaar gesteld door Ipsen Farmaceutica in het kader van Innovation for patient care binnen de revalidatiezorg en is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VRA op 6 november 2014 voor de derde keer uitgereikt. Het doel van deze prijs is om patiëntenzorg binnen de revalidatie verder te verbeteren. De prijs wordt alleen uitgereikt voor een projectvoorstel waarvan patiënten direct en meetbaar kunnen profiteren in de dagelijkse revalidatiezorg. Met het geldbedrag van 20.000 euro kan het initiatief worden opgestart of gerealiseerd en mogelijk worden geïmplementeerd.

Voor deze prijs werden in totaal 13 projectvoorstellen ingediend. De voorstellen bevatten stuk voor stuk goede, innovatieve elementen. Vier projecten werden genomineerd en mochten door naar de tweede ronde.

De andere drie genomineerden (en projecten) voor deze prijs waren:
1. I. van Nes – Revalidatie-app Plan uw plan
2. H. Rietman/A. Kottink – Ontwerp en klinische toepassing van een therapeutische game voor arm- en handfunctietraining bij volwassen revalidanten
3. R. Smeets – Innovaties in chronische lage rugpijnrevalidatie. Traject Back on Track

Na de uitreiking werd bekend gemaakt dat de Ipsen Revalidatie Jaarprijs van 20.000 euro voor innovatieve patiëntenzorg ook de komende drie jaren doorgaat.

Voor deelname in 2015 kan tot 1 mei 2015 een voorstel ingediend worden. Zie hiervoor deze link.