Ipsen Revalidatie Jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg 2021 uitgereikt aan Robert Pangalila

12/11/2021

Op 12 november werd tijdens het online DCRM de winnaar van de Revalidatie Jaarprijs 2021 bekendgemaakt. De winnaar dit jaar is Robert Pangalila en zijn team, met het project ZIGGY ‘a wheelchair add-on that allows side-by-side strolling'.

De prijs is dit jaar voor de 10de keer beschikbaar gesteld door Ipsen Farmaceutica in het kader van Innovation for patient care binnen de revalidatiezorg. Met het geldbedrag van 20.000 euro kan het initiatief worden opgestart of gerealiseerd en mogelijk worden geïmplementeerd.

Vincent de Groot, voorzitter a.i. van de jury, maakte de winnaar bekend en vertelde dat innovatie ontzettend belangrijk is. De jury was verheugd over het grote aantal inzendingen dit jaar en heeft er twee geselecteerd waarvan de projectleiders zijn uitgenodigd de voorstellen verder uit te werken voor de tweede ronde. Na zorgvuldig overleg is de keuze gevallen op het projectvoorstel van:

Dr. Robert Pangalila: project ZIGGY ‘a wheelchair add-on that allows side-by-side strolling'. De jury beoordeelde dit project als leuk en innovatief. Praktisch, simpel en makkelijk toepasbaar. Ziggy maakt het mogelijk dat de zorgverlener naast de rolstoel kan lopen i.p.v. erachter. Een pragmatische oplossing om interactie tussen cliënt in rolstoel en zorgverlener te verbeteren. 

De andere genomineerde voor deze prijs was:
Mw. dr. Marie-Anne Kuijper: Educatieprogramma gezonde leefstijl jongeren met een fysieke beperking. Een belangrijk en relevant onderwerp, dat aansluit bij de huidige tendens van gezonde leefstijl en preventie om gezond te blijven. Het doel is een educatiepakket te ontwikkelen gericht op het bevorderen van de fysieke gezondheid voor kinderen in de leeftijd 12/13 jaar gericht op de jongeren zelf. 


Ipsen Revalidatie Jaarprijs 2022
Voor deelname aan de Ipsen Revalidatie Jaarprijs 2022 kan tot 1 mei 2022 een voorstel ingediend worden. De jury roept VRA-leden en hun teams, van harte op om hun innovatieve ideeën in te zenden. Voor meer informatie over de Revalidatie Jaarprijs klik hier.