Jaap Buurke is Docent van jaar 2018

14/04/2018

Prof. dr. J.H. (Jaap) Buurke is winnaar geworden van de verkiezing 'Docent revalidatiegeneeskunde van het jaar 2018'. De prijs werd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) uitgereikt door Frank van Herpen van de Kerngroep.

Tijdens ALV op het VRA Colloquium, 13 april 2018, werd de uitslag van de verkiezing voor de 'Docent van het jaar' bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze verkiezing waren er door de Kerngroep drie kandidaten genomineerd, te weten:

  • Annemieke Buizer, cursus Cerebrale Parese 
  • Bertjo Renzenbrink, cursus 4e jaars management 
  • Jaap Buurke, cursus niet-aangeboren hersenletsel

Sinds 2015 wordt in de voorjaar de verkiezing Docent van het jaar georganiseerd door de Kerngroep van de VRA. Alle artsen in opleiding tot revalidatiearts (aios) krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de drie genomineerde kandidaten. Wat is hun favoriete docent van het afgelopen jaar? Daarbij wordt aandacht gevraagd voor didactische vaardigheden, inspirerende presentaties, vernieuwende onderwijstechnieken en uitzonderlijke inzet voor het onderwijs. De prijs bestaat uit een trofee, een oorkonde en eeuwige roem.

De meeste stemmen waren voor Jaap, vanwege de volgende redenen:

  • ‘Goed verhaal. Humor. Sympathiek’
  • ‘Geeft zeer heldere uitleg!’
  • ‘Maakt soms ingewikkelde biomechanische problematiek rondom gangbeeld goed inzichtelijk!’

De aios en het VRA bestuur feliciteren Jaap met deze mooie prijs!