Janneke Stolwijk is Docent van het jaar 2020

25/06/2020

Revalidatiearts J.M. (Janneke) Stolwijk heeft de verkiezing 'Docent revalidatiegeneeskunde van het jaar 2020' gewonnen. De prijs werd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) uitgereikt door Danique Ploegmakers van de Kerngroep

Op 24 juni 2020, tijdens de eerste ALV van de VRA die als webinar plaatsvond, werd de uitslag van de verkiezing voor de 'Docent van het jaar' bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze verkiezing waren er door de Kerngroep drie kandidaten genomineerd, te weten:

  • Marc Nederhand - 2e en 4e jaars cursus Klinisch Redeneren
  • Sylvia Remerie – 1e jaars cursus Communicatie
  • Janneke Stolwijk - cursus Dwarslaesie

Gezien de bijzondere ALV, die dit jaar als webinar plaatsvond, werd de prijs op een later moment uitgereikt door Amy Jong-Tjien-Fa vanuit de Kerngroep en directeur van de VRA Wijnandien Hoek, die Janneke verrasten met bloemen en de Trofee.

Sinds 2015 wordt in de voorjaars-ALV de verkiezing Docent van het jaar georganiseerd door de Kerngroep van de VRA. Alle artsen in opleiding tot revalidatiearts (aios) krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de drie genomineerde kandidaten. Wie is hun favoriete docent van het afgelopen jaar? Daarbij wordt aandacht gevraagd voor didactische vaardigheden, inspirerende presentaties, vernieuwende onderwijstechnieken en uitzonderlijke inzet voor het onderwijs. De prijs bestaat uit een trofee, een oorkonde en eeuwige roem.

De meeste stemmen waren voor Janneke, vanwege de volgende redenen:

  • ‘Enthousiast, motiverend, duidelijk, laagdrempelig’
  • ‘Inspirerend, presenteert met veel passie en humor’
  • 'Glasheldere uitleg. Kan op een duidelijk manier complexe zaken uitleggen. Heldere kernpunten’
  • ‘Besteedt aandacht aan optimaliseren van eigen presentatie door actief feedback te vragen aan aios’

De Kerngroep en het VRA bestuur feliciteren Janneke met deze mooie prijs!