Jorik Nonnekes is Docent van het Jaar 2022

08/04/2022

Dr. Jorik Nonnekes (Sint Maartenskliniek & Radboudumc) is uitgeroepen tot Docent van het Jaar, tijdens het Colloquium-online van de Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) op vrijdag 8 april. Alle aiossen die zijn aangesloten bij de VRA hebben kunnen stemmen op hun favoriete docent. Naast Jorik waren genomineerd: Prof. dr. Annemieke Buizer, drs. Bertjo Renzenbrink en Prof. dr. Corry van der Sluis.

Jorik Nonnekes was genomineerd als docent van de ‘basiscursus NAH jan 2021’ en de ‘basiscursus Neurodegeneratieve aandoeningen sept 2021’. Nonnekes werd onder andere gewaardeerd voor zijn enthousiasme, mooie presentaties en zijn rustige en duidelijke manier van presenteren. Hij weet ingewikkelde stof op een begrijpelijke manier uit te leggen. Verder kan hij goed inschatten welke informatie aiossen graag willen weten, wat hun voorkennis is en maakt hij goed de brug naar de praktijk. Bovendien laat hij veel ruimte voor discussie, aldus de aiossen die op Jorik Nonnekes hebben gestemd.

Sinds 2015 wordt jaarlijks de verkiezing 'Docent van het Jaar' gehouden. Deze prijs wordt elk jaar tijdens het voorjaarscongres van de VRA uitgereikt aan de winnaar van een digitale verkiezing, die in het voorjaar wordt gehouden onder aiossen revalidatiegeneeskunde. Degene die de titel 'Docent van het Jaar' krijgt is een revalidatiearts die tijdens cursussen en/of congressen kennis over de revalidatiegeneeskunde op een boeiende, enthousiaste en leerzame manier overbrengt op aios revalidatiegeneeskunde. De winnaar is hiermee een voorbeeld voor andere revalidatieartsen en aiossen revalidatiegeneeskunde. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding 'Docent Revalidatiegeneeskunde van het Jaar' van het betreffende jaar. Hiervoor worden een oorkonde en een trofee uitgereikt.