Juiste zorg op de juiste plek

26/02/2020

Juiste zorg op de juiste plek is een beweging met als doel de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedere patiënt: dichtbij waar dat kan en verder weg als dat nodig is. Toegankelijke, innovatieve en betaalbare zorg voor iedere patiënt, nu en in de toekomst. De Federatie Medisch Specialisten (FMS) ondersteunt de specialisten hierbij door een campagnepagina op hun website, een speciale nieuwsbrief en diverse Factsheets.

Campagnepagina Federatie
Met de campagne 101 voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek laat de Federatie zien hoe medisch specialisten overal in het land in ziekenhuizen en (ggz-)instellingen invulling geven aan de beweging. Bezoek de campagnepagina

Nieuwsbrief 'Juiste zorg op juiste plek'
Sinds eind februari 2020 zet de Federatie een speciale maandelijkse nieuwsbrief in met voorbeelden van juiste zorg op de juiste plek. Video’s, nieuws en praktische hulpmiddelen worden hiermee in de etalage gezet. Bekijk hier de eerste nieuwsbrief van de Federatie.
U kunt zich hier aanmelden voor deze maandelijkse nieuwsbrief.

Factsheet 'Mogelijkheden in de praktijk'
Hoe dragen medisch specialisten bij aan de juiste zorg op de juiste plek? Hoe zorgen zij dat de zorg in de toekomst van hoge kwaliteit, toegankelijk en doelmatig blijft? In het Factsheet Mogelijkheden in de praktijk van de Federatie staan diverse opties uitgelegd. Download het Factsheet Mogelijkheden in de praktijk.

Factsheet 'Financiering Juiste zorg op de juiste plek'
Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering voor juiste zorg op de juiste plek. Om zorgverleners, waaronder medisch specialisten, hiervan bewust te maken, heeft de Federatie samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) diverse opties op een rij gezet. Het Factsheet Financieringsmogelijkheden biedt een overzicht van subsidies en andere gelden waarmee initiatieven voor juiste zorg op de juiste plek gefinancierd kunnen worden. Download het factsheet Financieringsmogelijkheden.

Regionale bijeenkomsten door VWS - met praktische voorbeelden
Wilt u aan de slag met de juiste zorg op de juiste plek? En wilt u praktische handvatten hebben om de volgende stap te kunnen zetten? Kom dan naar een regionale bijeenkomst 'De juiste zorg op de juiste plek doen we samen', georganiseerd door het ministerie van VWS. Aan de hand van concrete voorbeelden en vraagstukken worden in de bijeenkomst de mogelijkheden om de juiste zorg op de juiste plek te realiseren.
Wanneer en waar?
24 maart 2020, regio West - Campus Den Haag, 17.00 - 20.45 uur
11 mei 2020, regio Noord - Groningen, 17.00 - 20.45 uur
10 juni 2020, regio Oost - Apeldoorn, 17.00 - 20.45 uur
1 juli 2020, regio Zuid - Breda, 17.00 - 20.45 uur
Bezoek de website voor alle informatie over de bijeenkomsten en aanmelden.