Lily Heijnen wint Van Hoytema Trofee

01/11/2013

De Van Hoytema Wisseltrofee is dit jaar gewonnen door Lily Heijnen. Deze trofee wordt toegekend aan degene die zich het afgelopen jaar met betrekking tot de revalidatiegeneeskunde bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in woord en geschrift.

Lily is uitgekozen voor deze eervolle prijs omdat ze niet alleen in het afgelopen jaar, maar gedurende vele jaren zich bezig heeft gehouden met de revalidatiegeneeskunde in woord en geschrift, in letterlijke zin. Sinds eind 2010 is Lily betrokken bij het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde, waar ze met name de interviews voor haar rekening neemt. Haar bijdragen maken het tijdschrift meer toegankelijk en leveren interessante informatie over bijvoorbeeld de geïnterviewde hoogleraren en sporters van de Paralympische Spelen.

Lily is verder voor de VRA betrokken bij de geriatrische revalidatie. Zij heeft zich sterk gemaakt voor de rol van de revalidatiearts binnen het triage-instrument en heeft een grote bijdrage geleverd aan het tot stand komen ervan. Daarvoor was zij ook betrokken bij de proeftuinen.

Tevens is Lily een grote motivator voor de Seniorenbijeenkomst die zij sinds enkele jaren organiseert.. Ze deed dit tot vorig jaar samen met Joke ten Kate, die dit jaar helaas is overleden. De Seniorenbijeenkomst is voor veel niet meer praktiserende revalidatieartsen een leuke manier om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het vakgebied en om bij te praten met oud-collega’s.

De VRA is Lily zeer dankbaar voor haar inzet. Het bestuur heeft daarom besloten om Lily, op voordracht van de jury, de Van Hoytema Wisseltrofee toe te kennen.