Livit-trofee uitgereikt aan Joris de Graaf

21/05/2021

De Livit Trofee 2021 is gewonnen door Joris de Graaf. Vandaag reikte opleider Bert Kap van De Hoogstraat en lid van het Concilium de prijs aan hem uit.

Op 22 april jl. werd de winnaar van de Livit Trofee bekend bemaakt door Vincent de Groot, namens de jury, tijdens de online-Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA). De jury bestond dit jaar uit prof. dr. Vincent de Groot (voorzitter Concilium), prof. dr. Rienk Dekker (voorzitter WeCo) en Loeke van Schaik (winnaar Livit Trofee 2020).

De Livit trofee wordt toegekend aan een aios revalidatiegeneeskunde die zich tijdens de opleiding op wetenschappelijk gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Bij deze prijs hoort een wisseltrofee en een bedrag van 500 euro, beschikbaar gesteld door Livit Orthopedie. Het doel van deze prijs is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek onder aios en revalidatieartsen.

Joris heeft een grote hoeveelheid artikelen in goede tijdschriften gepubliceerd en meerdere presentaties gegeven. Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan netwerkontwikkeling, richtlijnen, eigen onderzoek en hij heeft een rol gespeeld bij werving subsidie onderzoek.
De jury ziet het toekennen van deze prijs als een stimulans voor een veelbelovende toekomst van Joris in de wetenschap.