Maikel Siebrecht is docent van het jaar 2019

16/04/2019

Revalidatiearts M.A.N. (Maikel) Siebrecht heeft de verkiezing 'Docent revalidatiegeneeskunde van het jaar 2019' gewonnen. De prijs werd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) uitgereikt door Danique Ploegmakers van de Kerngroep.

Tijdens ALV op het VRA Colloquium van 12 april 2019 werd de uitslag van de verkiezing voor de 'Docent van het jaar' bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze verkiezing waren er door de Kerngroep drie kandidaten genomineerd, te weten:

  • Corry van der Sluis - cursus Amputatie bovenste extremiteit & handletsel
  • Vincent de Groot - cursus Niet-aangeboren hersenletsel en neurodegeneratieve aandoeningen
  • Maikel Siebrecht - 1e jaars cursus Houding en Beweging + cursus Traumarevalidatie

Sinds 2015 wordt in de voorjaars-ALV de verkiezing Docent van het jaar georganiseerd door de Kerngroep van de VRA. Alle artsen in opleiding tot revalidatiearts (aios) krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de drie genomineerde kandidaten. Wie is hun favoriete docent van het afgelopen jaar? Daarbij wordt aandacht gevraagd voor didactische vaardigheden, inspirerende presentaties, vernieuwende onderwijstechnieken en uitzonderlijke inzet voor het onderwijs. De prijs bestaat uit een trofee, een oorkonde en eeuwige roem.

De meeste stemmen waren voor Maikel, vanwege de volgende redenen:

  • ‘Enthousiast, laagdrempelig benaderbaar, kan kennis goed overbrengen’
  • ‘Kan zeer boeiend vertellen en staat goed open voor interactie’
  • ‘Heldere en kernachtige manier van presenteren’

De aios en het VRA bestuur feliciteren Maikel met deze mooie prijs!