Marc Nederhand is Docent van het Jaar 2021

28/04/2021

Revalidatiearts M.J. (Marc) Nederhand heeft de verkiezing 'Docent revalidatiegeneeskunde van het Jaar 2021' gewonnen. De prijs werd tijdens de online Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) bekend gemaakt door Iris Habets van de Junior VRA. Meagen Renskers heeft de trofee met de oorkonde de week daarna uitgereikt aan Marc in Enschede.

Op 22 april 2021, tijdens de online ALV van de VRA, werd de uitslag van de verkiezing voor de 'Docent van het jaar' bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze verkiezing waren er door de Junior VRA twee kandidaten genomineerd, te weten:

  • Miriam Helmus -  cursus Cerebrale Parese 
  • Marc Nederhand - 2e en 4e jaars cursus Klinisch Redeneren

Sinds 2015 wordt in de voorjaars-ALV de verkiezing Docent van het jaar georganiseerd door de Junior VRA. Alle artsen in opleiding tot revalidatiearts (aios) krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de genomineerde kandidaten. Wie is hun favoriete docent van het afgelopen jaar? Daarbij wordt aandacht gevraagd voor didactische vaardigheden, inspirerende presentaties, vernieuwende onderwijstechnieken en uitzonderlijke inzet voor het onderwijs. De prijs bestaat uit een trofee, een oorkonde en eeuwige roem.

De meeste stemmen waren voor Marc, vanwege de volgende redenen:

  • 'Marc is een gepassioneerde, gedreven en deskundige docent'
  • 'Marc is erg enthousiast over het geven van onderwijs. Vindt mogelijkheden om bij ieders niveau aan te sluiten en op interactieve wijze de AIOS mee te nemen in de stof. Zorgt ervoor dat de AIOS altijd iets nieuws leert.'
  • 'Zorgt ook digitaal voor veel enthousiasme in zijn onderwijs!'
  • 'Bevlogen revalidatiearts, geeft op een leuke, begrijpelijke manier onderwijs. Heeft zichtbaar passie voor zijn vak welke aanstekelijk werkt.

De Junior VRA en het VRA bestuur feliciteren Marc met deze mooie prijs!