Mattijs Alsem wint PhD Award Rehabilitation Medicine 2018

10/11/2018

De PhD Award Rehabilitation Medicine wordt tijdens het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine (DCRM 2018) uitgereikt aan het beste en meest aansprekende proefschrift dat betrekking heeft op revalidatiegeneeskunde van het afgelopen jaar. De prijs werd dit jaar toegekend aan Mattijs Alsem voor zijn proefschrift 'Family Needs and the role of information in paediatric rehabilitation care'.

Het doel van de PhD Award is aandacht te vestigen op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde en het werk van onderzoekers onder een breder publiek kenbaar maken. Tegelijkertijd draagt deze award bij aan de mogelijkheden van veelbelovende onderzoekers om zich verder te ontplooien en kansen op vervolgonderzoek te vergroten.

Hoogleraren revalidatiegeneeskunde konden kandidaten voordragen en vanuit iedere universiteit mocht dat er maar één zijn. De inzendingen werden beoordeeld door een beoordelingscommissie bestaande uit vier leden van de Commissie Wetenschap & Innovatie (WeCo) van de VRA. Dit jaar hebben zij, prof. dr. Jeanine Verbunt, prof. dr. Marcel Post, dr. Nicole Voet en dr. Jeanine Voorman, de genomineerden gekozen en uiteindelijk de winnaar bepaald.

Andere genomineerden voor de PhD Award 2018 waren:

  • NIenke ter Hoeve met Optimizing Cardiac Rehabilitation
  • Mariska Janssen met Upper extremity function in Duchenne Muscular Dystrophy 
  • Caroline Winters met Reactive neurobiological recovery after ischaemic stroke? Prognosis & intervention