Nicole Voet wint PhD Award Rehabilitation Medicine 2017

10/11/2017

De PhD Award Rehabilitation Medicine wordt uitgereikt aan het beste en meest aansprekende proefschrift dat betrekking heeft op revalidatiegeneeskunde van het afgelopen jaar. De prijs werd dit jaar toegekend aan Nicole Voet voor haar proefschrift 'Aerobic exercise and cognitive behavioral therapy in FSHD: a model based approach'.

Het doel van de PhD Award is aandacht te vestigen op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde en het werk van onderzoekers onder een breder publiek kenbaar maken. Tegelijkertijd draagt deze award bij aan de mogelijkheden van veelbelovende onderzoekers om zich verder te ontplooien en kansen op vervolgonderzoek te vergroten.

Tijdens het Joint Congress van de DCRM, de BNF-PRM en de RBSPRM is de PhD Award uitgereikt. De genomineerden werden voorgedragen door hoogleraren revalidatiegeneeskunde verbonden aan universiteiten uit de Baltische Staten, België en Nederland.
Dit jaar hebben juryleden vanuit de drie organiserende partijen: Kristian Borg, Guy Vanderstraeten en Jeanine Verbunt de drie genomineerden beoordeeld en een winnaar gekozen.

Andere genomineerden voor de PhD Award waren:
- Thibault Warlop MD PhD met Can long-range autocorrelations be a clinical tool for assessing dynamic stability?
- Guna Berzina MD PhD met Comparison of Rehabilitation Outcomes for Persons After Stroke in Latvia and Sweden