Nieuwe aanmeettechniek beenprothese Rijndam Orthopedietechniek

01/06/2015

De orthopedisch instrumentmakers van Rijndam Orthopedietechniek namen deel aan een bijzonder Research & Developmentproject. In dit project is de afgelopen jaren een nieuwe aanmeettechniek voor beenprothesen ontwikkeld, die het mogelijk maakt veel sneller dan gebruikelijk een kwalitatief hoogstaande prothese af te leveren.

Zeven patiënten kregen een nieuwe prothese aangemeten. Door de nieuwe techniek hoeft de patiënt geen weken te wachten voordat de nieuwe beenprothese klaar is. Hij wordt gemeten, gemaakt en gepast in één dag. In overleg met de revalidatiearts en orthopedisch instrumentmakers wordt besloten of de patiënt hiervoor in aanmerking komt.

Mevrouw Ooms was een van de patiënten die aan dit experiment mee mocht doen. “Het is net de geboorte van een prothese. Toen de jongens klaar waren met de koker, werd de prothese direct opgebouwd. Ik kon er gelijk op lopen."

Na een week intensief testen is gebleken dat deze techniek sterk aansluit bij de service die Rijndam Orthopedietechniek wil verlenen, namelijk kwalitatief hoogstaande prothesen leveren en snelle en goede service bieden.

Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Rijndam Orthopedietechniek via 010 - 241 25 55 of orthopedietechniek@rijndam.nl.