Prijzen 'Beste Presentatie' en 'Beste Poster' op congres 2017

10/11/2017

Net als voorgaande jaren werden tijdens het gezamenlijk congres van de VRA/NSRM met de BNF-PRM en de RBSPRM weer prijzen uitgereikt aan degene die de beste free paper presentatie heeft gegeven en aan degene die de beste poster had.

De prijs voor de Beste Presentatie van een Free Paper is gegaan naar Nienke ter Hoeve met haar onderzoek ‘Does cardiac rehabilitation extended with a behavioral group intervention lead to changes in physical activity and sedentary behavior? The OPTICARE randomized controlled trial'.

Nienke had een heldere presentatie waarbij zij haar verhaal goed ondersteunde met overzichtelijke dia’s. Het betreft een heel belangrijk onderwerp waarbij een gedragsmatige groepsinterventie aan reguliere hartrevalidatie werd toegevoegd en vervolgens in een goede RCT op effectiviteit getoetst is.
Zij won een certificaat, een geldbedrag van 250 euro en mocht haar presentatie nogmaals doen in de plenaire zaal.
 

Elmar Kal had op het Joint Congress de Beste Poster met als titel Do external focus instructions benefit motor learning post-stroke? A randomized controlled trial.

De poster-jury bestaande uit Kristian Borg (Zweden), Thierry Lejeune (België) en Anouk Huisinga (Nederland) had de moeilijke taak om uit de vele interessante posters de beste uit te kiezen. Na uitgebreide discussie was de jury het erover eens dat één poster zich onderscheidde van de rest. Redenen hiervoor waren, dat het onderzoek een goed uitgevoerd RCT was, met een duidelijke presentatie van de resultaten op de poster én dat het een nieuw perspectief gaf op de wijze van therapie/leren.
Elmar won met deze prijs een certificaat en een geldbedrag van 100 euro.