Publicatie Diagnosethesaurus (2.40) en Verrichtingenthesaurus (1.9)

31/10/2018

Versie 2.40 van de Diagnosethesaurus en versie 1.9 van de Verrichtingenthesaurus zijn uitgeleverd.

Vanaf 29 oktober zijn versie 2.40 van de Diagnosethesaurus en versie 1.9 van de Verrichtingenthesaurus gepubliceerd en uitgeleverd. Deze kunnen nu geïmplementeerd worden in het EPD/ZIS.

Deze nieuwe versies vindt u hieronder. Tevens vindt u daar de volledige lijst van het specialisme Revalidatiegeneeskunde en de 'was-wordt-lijst' voor zowel de Diagnosethesaurus als de Verrichtingenthesaurus. Daarnaast vindt u bijgevoegd de release notes van beide thesauri (versie 2.40 en versie 1.9)

Voor de revalidatiegeneeskunde zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • Diagnosethesaurus: Voor het specialisme Revalidatie zijn 23 concepten gewijzigd. Drie termen zijn nieuw toegevoegd, één term is tekstueel gewijzigd voor eenduidigheid en vijf dubbele termen zijn verwijderd en vervangen naar aanleiding van wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen en op advies van de WV. Bij veertien termen is de Snomed-CT-koppeling gewijzigd of nieuw toegevoegd naar aanleiding van de nieuwe Snomed-CT-release en het Snomedificatieproces.
  • Verrichtingenthesaurus: Voor het specialisme Revalidatie zijn zestien concepten gewijzigd. Voor één term is een synoniem toegevoegd voor de vindbaarheid van de term. Bij zestien termen is de Snomed-CT-koppeling gewijzigd of nieuw toegevoegd naar aanleiding van de nieuwe Snomed-CT-release en het Snomedificatieproces.