Revalidatie en Heliomare centraal in VPRO-documentaire ‘Stuk’

11/01/2019

Wat blijft er van je over als je oude leven in één klap voorbij lijkt? Dat is te zien in de vierdelige documentaireserie van de VPRO over revalidatie. De serie ‘Stuk’ is opgenomen in Heliomare en wordt vanaf woensdag 23 januari uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2. Deze serie geeft op indrukwekkende wijze een beeld waar patiënten en behandelaars dagelijks voor staan als iemands oude leven in één klap voorbij lijkt. Revalideren is een intensief proces dat je samen doet met familie en een team van professionals.

In Stuk zien we hoe enkele patiënten werken aan het vormgeven van hun nieuwe leven. Wat blijft er van je over nu je oude leven in een klap voorbij lijkt? De serie, waarin ook enkele behandelaars worden gevolgd, vertelt hun verhaal als een roman: Stuk is non-fictie verteld als een kwalitatief hoogwaardige dramaserie. De serie is opgenomen bij Heliomare.

De eerste uitzending is op 23 januari 2019. Deel twee, drie en vier worden op 30 januari, 6 februari en 13 februari uitgezonden. Een voorproefje van deze prachtige docuroman ziet u op https://www.youtube.com/watch?v=ZgrvYmA_yz4&t=13s.

Lees meer
Interview met revalidatiearts Willemijn Faber, één van de personages