Richtlijnendatabase gelanceerd

30/10/2013

Tijdens het Kwaliteitscongres op 30 oktober 2013 is de Richtlijnendatabase voor medisch specialisten officieel gelanceerd.

De Richtlijnendatabase werd ontwikkeld in opdracht van de Commissie Richtlijnen van de Raad Kwaliteit, waarin alle wetenschappelijke verenigingen vertegenwoordigd zijn. De ontwikkeling werd uitgevoerd door het Kennisinstituut van Medisch Specialisten en IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

Makkelijk schakelen tussen gerelateerde richtlijnen
De Richtlijnendatabase is modulair opgezet, wat de integratie tussen (onderdelen van) richtlijnen vergemakkelijkt en onderlinge verwijzing mogelijk maakt. Zo kunt u als medisch specialist makkelijk schakelen tussen gerelateerde richtlijnen.
 
De nieuwe database vereenvoudigt verder het vinden van aanverwante informatie, zoals patiënteninformatie en indicatoren. De modulaire opbouw maakt flexibeler onderhoud van de richtlijnen mogelijk doordat alleen die modules vervangen worden die aan onderhoud toe zijn.

Juiste keuzes op basis van actuele informatie
Als medisch specialist kunt u binnen de Richtlijnendatabase uw eigen profiel aanmaken. Hier kunt u veel gebruikte richtlijnen als favoriet markeren en notificaties instellen.

De Richtlijnendatabase is verder gemakkelijk in gebruik en werkt ook op tablets en smartphones. Zo heeft u altijd snel en eenvoudig de meest actuele informatie bij de hand, zodat u de juiste keuzes kunt maken. Dat komt de kwaliteit van zorg voor patiënten ten goede.

Op het moment van lanceren is de Richtlijnendatabase nog niet volledig gevuld. Alle richtlijnen moeten namelijk zorgvuldig gescreend en gekoppeld worden voordat ze kunnen worden geplaatst. Dit zal de komende maanden gebeuren. Maar neem vooral alvast een kijkje op de Richtlijnendatabase en ervaar het gemak van deze nieuwe Richtlijnendatabase!

Link naar: http://richtlijnendatabase.nl/


Bron: www.kwaliteitskoepel.nl