Stand van zaken Richtlijnendatabase

24/04/2014

Tijdens het Kwaliteitscongres op 30 oktober 2013 is de Richtlijnendatabase voor medisch specialisten officieel gelanceerd. Deze Richtlijnendatabase werd ontwikkeld in opdracht van de Commissie Richtlijnen van de Raad Kwaliteit, waarin alle wetenschappelijke verenigingen vertegenwoordigd zijn. De ontwikkeling werd uitgevoerd door het Kennisinstituut van Medisch Specialisten en IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

De Richtlijnendatabase is modulair opgezet, wat de integratie tussen (onderdelen van) richtlijnen vergemakkelijkt en onderlinge verwijzing mogelijk maakt. Zo kunt u als medisch specialist makkelijk schakelen tussen gerelateerde richtlijnen. De nieuwe database vereenvoudigt verder het vinden van aanverwante informatie, zoals patiënteninformatie en indicatoren. De modulaire opbouw maakt flexibeler onderhoud van de richtlijnen mogelijk doordat alleen die modules vervangen worden die aan onderhoud toe zijn.

Als medisch specialist kunt u binnen de Richtlijnendatabase uw eigen profiel aanmaken. Hier kunt u veel gebruikte richtlijnen als favoriet markeren en notificaties instellen. De Richtlijnendatabase is verder gemakkelijk in gebruik en werkt ook op tablets en smartphones. Zo heeft u altijd snel en eenvoudig de meest actuele informatie bij de hand, zodat u de juiste keuzes kunt maken.

Momenteel wordt de Richtlijnendatabase gevuld met richtlijnen in overleg met de wetenschappelijke verenigingen. Neem alvast een kijkje op de Richtlijnendatabase.