Terugkijken VRA-RN webinar van 4 november jl.

06/11/2020

Zo'n 230 revalidatieartsen, bestuurders, managers en andere belangstellenden namen op 4 november jl. deel aan het VRA-RN webinar over 'De tweede COVID-19-golf en implicaties voor de revalidatiegeneeskunde en de revalidatiesector'.

Het webinar werd ingeleid door dr. Annelies Verbon, internist-infectioloog, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Internist Infectiologen en lid van het OMT. Zij ging in op de vraag: 'Wat is er tijdens de tweede golf anders in het verloop van COVID-19 en hoe beweegt de patiëntstroom?'  Ondersteund met beelden gaf zij duidelijk aan hoe het er op dit moment in de kliniek aan toe gaat. 

Na de inleiding volgde er een paneldiscussie over de implicaties voor de Medisch Specialistische Revalidatie met Casper van Koppenhagen, revalidatiearts en lid RvB Basalt, als discussieleider. De leden van het panel gingen met elkaar in discussie over onderwerpen waarover alle deelnemers via 3 poll-vragen hun mening konden geven.

De Poll-vragen

  1. In het herstel van patiënten met COVID-19 die op de IC verbleven is de klinische medisch specialistische revalidatie onontbeerlijk. 
  2. Een revalidatiecentrum moet zich tijdens de tweede corona golf beperken tot het leveren van reguliere medisch specialistische zorg en afzien van ziekenhuis verplaatste zorg. 
  3. Een crisis in de zorg vraagt om samenwerking en contextueel realisme om de juiste zorg op de juiste plaats te leveren, niet om protectionisme.

In het panel zaten:

  • Dr. Paulien Goosens, revalidatiearts, lid RvB Merem
  • Dhr. Tom Fransen, manager SEH en afdeling revalidatie Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Dr. Annetje de Rooij, revalidatiearts, Maasstadziekenhuis Rotterdam
  • Dr. Yvette van Horn, revalidatiearts, lid RvB Adelante

Nieuwsgierig? Kijk dan de webinar terug via onderstaande link.

Terugkijken van dit webinar

  1. (Vanaf maandag 9 november) Klik hier om de webinar terug te kijken op de website van de Federatie Medisch Specialisten. Dit is alleen voor medisch specialisten. U dient hiervoor als medisch specialist (eenmalig) een wachtwoord aan te vragen via deze link.  
  2. VRA leden kunnen ook hier de webinar terugkijken (besloten pagina).