Tweede LROI- rapportage - ‘Meer inzicht in kwaliteit van orthopedische zorg’

03/01/2014

De tweede rapportage uit de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) is verschenen. In deze LROI-Rapportage 2012 zult u lezen dat alle orthopedische maatschappen en vakgroepen registreren in de LROI en dat de compleetheid van de registratie is opgelopen tot nagenoeg 100%.

De LROI is de afgelopen jaren gegroeid tot een registratie waar op dit moment alle orthopedische maatschappen en vakgroepen in Nederland aan deelnemen. Dit betekent dat er ruim 50.000 implantaten op jaarbasis worden geregistreerd en dat de dekkingsgraad van het totale aantal geïmplanteerde knie- en heupimplantaten gestegen is tot nagenoeg 100%.

De LROI monitort orthopedische knie- en heupimplantaten en realiseert hiermee een continu proces van feedback over de resultaten van in Nederland gebruikte knie- en heupimplantaten, zowel op prothese-niveau als op afdelingsniveau. Hiermee kan de kwaliteit van orthopedische zorg verbeterd worden. Daarnaast speelt de LROI een belangrijke rol bij het bewaken van de veiligheid van gewrichtsimplantaten voor de patiënt. In het geval van een recall van een prothese kunnen met behulp van de LROI de patiënten teruggevonden worden.

Mede dankzij de steun van alle orthopedisch chirurgen in Nederland is snel een zeer complete registratie tot stand gekomen.

Bron: LROI.nl