Van Hoytema Trofee alsnog uitgereikt

21/03/2018

Tijdens de Willem Eismadag op 15 maart 2018 heeft prof. dr. Jan Geertzen de Van Hoytema Trofee 2017 ontvangen uit handen van prof. dr. Hans Rietman, voorzitter van de VRA.

De Van Hoytema Trofee werd tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VRA op donderdag 9 november 2017 al toegekend aan Jan Geertzen. Hij kon destijds echter niet aanwezig zijn en werd op de traditionele Willem Eismadag in Groningen verrast toen VRA voorzitter Hans Rietman hem onverwacht ging toespreken. 

Jan Geertzen is door de jury van de Van Hoytema Trofee voorgedragen als winnaar vanwege zijn grote verdiensten voor de revalidatiegeneeskunde op vele fronten, zowel binnen als buiten de vereniging. Zo was hij lid van meerdere commissies en werkgroepen, en voorzitter van de VRA. Ook heeft hij meegewerkt aan talloze bij- en nascholingsprogramma’s en behandelrichtlijnen. Zijn afdeling Revalidatiegeneeskunde in Groningen wordt internationaal heel hoog gewaardeerd en hij is vanwege het grote aantal wetenschappelijke publicaties en promovendi een van de top hoogleraren. In het kader van deze prijs moet zeker genoemd worden de twee standaard leerboeken betreffende de revalidatiegeneeskunde die op zijn naam staan: ‘Revalidatie voor volwassenen’, die in 2014 verscheen, en ‘Amputatie en prothesiologie van de onderste extremiteit’, waarvan onlangs een geheel nieuwe editie is uitgekomen.
Lees meer over de toekenning van de Van Hoytema Trofee 2017.

Willem Eismadag
De Willem Eismadag is in 2009 ingesteld door prof. dr. Jan Geertzen en wordt eenmaal in de twee jaar gehouden ter ere van professor Willem Eisma, grondlegger van de Revalidatiegeneeskunde in Groningen. Een groot aantal in Groningen opgeleide revalidatieartsen komen voor deze dag naar de locatie Beatrixoord in het Groningse Haren, waar de Willem Eismadag traditioneel wordt gehouden. Hieronder een groepsfoto gemaakt op de Willem Eismadag 2018. Thema van deze dag was dit jaar: Innovaties & veranderingen.​Lees meer