Vincent de Groot benoemd tot hoogleraar

03/09/2014

Per 1 september 2014 is Vincent de Groot benoemd tot hoogleraar/afdelingshoofd revalidatiegeneeskunde bij VUmc.

Vincent is revalidatiearts en plaatsvervangend opleider. Hij geeft leiding aan de afdeling revalidatiegeneeskunde van VUmc.

De afdeling is georganiseerd in vier multidisciplinair samengestelde units rondom een patiëntengroep of thema: kinderrevalidatie, neurorevalidatie, inspanning & bewegingsapparaat en klinische bewegingsanalyse. In deze vier units werken revalidatieartsen, onderzoekers en paramedici samen aan de academische kerntaken zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding. Er is veel samenwerking met netwerkpartners, waaronder de afdeling revalidatie AMC, De Hoogstraat Revalidatie, Heliomare en Reade.

De afdeling biedt voornamelijk topreferente zorg op het gebied van cerebrale parese, obstetrisch plexus brachialis letsel, spina bifida, cerebrovasculair accident, multiple sclerose, ziekte van Parkinson en neuropathische voet bij diabetes mellitus. Het wetenschappelijk onderzoek richt zich op de diagnoses artrose, CP, CVA en MS. Dit klinisch toegepaste en translationele onderzoek is ingebed in de onderzoeksinstituten EMGO+ en MOVE. De afdeling is verantwoordelijk voor de opleiding tot revalidatiearts binnen de onderwijs- en opleidingsregio (OOR) VUmc