Volkskrant bijlage 'Continuïteit van zorg' met aandacht voor revalidatie

30/04/2018

Op woensdag 25 april is bij de Volkskrant een bijlage verschenen met de titel ‘Continuïteit van zorg’. Hierin komt ook de medisch specialistische revalidatie aan de orde.

Op pagina 9 staat het artikel ‘Innovatie in de revalidatiezorg sleutel tot kwaliteit’. Hierin komen Anne Visser-Meily (hoogleraar revalidatiegeneeskunde bij UMC Utrecht) en Gerard Hoogvliet (bestuurder van Merem Behandelcentra en bestuur Revalidatie Nederland) aan het woord.


Op pagina 10 en 11 gaat het over oncologische revalidatie. In het artikel ‘Het belang van juiste zorg na kankerbehandeling’ spreken Jan Paul van den Berg (voorzitter van de Richtlijncommissie Medisch Specialistische Revalidatie bij Oncologie) en Miranda Velthuis (adviseur IKNL) over de gevolgen van kanker en in welke gevallen revalidatiezorg van toegevoegde waarde kan zijn.


Op pag 10 staat het artikel ‘Samenwerken in revalidatie en kanker’. Astrid Jongerden (manager van revalidatiecentrum Klimmendaal) en Marieke Kool (revalidatiearts in Klimmendaal en Rijnstate) gaan in op revalidatie bij kanker.