Volkskrant bijlage 'het Brein' publiceert mooie artikelen over revalidatie bij Niet Aangeboren Hersenletsel

19/12/2017

Maandag 18 december is bij de Volkskrant de bijlage 'het Brein' verschenen. In deze onafhankelijke bijlage van de Pulse Media Group staat onder andere een interview met revalidatiearts Anne Marie ter Steeg, voorzitter van onze Werkgroep Traumatisch Hersenletsel (WTH). Ook een prachtig interview met Anne Visser-Meily, hoogleraar revalidatiegeneeskunde, en Caroline van Heugten, hoogleraar klinische neuropsychologie.

Het interview met prof. dr. Anne Visser-Meily en prof. dr. Caroline van Heugten gaat over de onzichtbare schade die kan ontstaan na hersenletsel en hoe daarmee kan worden omgegaan. 'Mensen die kampen met niet-aangeboren hersenletsel hebben veelal meer schade dan enkel het zichtbare letsel. Zo kunnen zij te maken krijgen met angsten, onzekerheden en cognitieve problemen. Om deze redenen dienen de patiënten, diens naasten en de zorgprofessionals alert te zijn op deze zogenaamde onzichtbare problemen, en zal de revalidatiearts hierop in moeten spelen.' Lees hieronder het complete artikel uit de Volkskrant-bijlage.

Het interview met Annemarie ter Steeg, revalidatiearts bij Reade, gaat over het herkennen en erkennen van traumatisch hersenletsel. 'Tegenwoordig is er meer aandacht voor het erkennen en herkennen van hersenletsel en het creëren van bewustwording van de gevolgen voor een persoon en diens omgeving. Bovendien wordt vaker gewerkt met signaleringslijsten.' Lees hieronder het interview.

Daarnaast hebben diverse revalidatiecentra meegewerkt aan deze prachtige bijlage, die vele aspecten van Niet Aangeboren Hersenletsel behandeld.