VRA webinar 2: Organisatie van reguliere revalidatiezorg op afstand

16/04/2020

Op donderdag 23 april van 17.00-18.00 uur organiseert de VRA een webinar met als onderwerp ‘Organisatie van reguliere revalidatiezorg op afstand', onder leiding van dr. Bowine Michel, revalidatiearts.

Met dit webinar wil de VRA kennis en ervaringen uitwisselen over de organisatie van reguliere revalidatiezorg op afstand in Corona tijden. Hoe houd je contact met reguliere patiëntengroepen? Welke patiëntengroepen kun je op afstand helpen en welke niet? Wat is de rol van e-health hierin? En hoe doe je dit? Een aantal collega’s presenteert tijdens dit tweede webinar hun ervaringen:

  • Lucienne Petiet, Projectleider Telemedicine en Hoofd behandeleenheid Sneek, Meppel en Emmeloord bij Revalidatie Friesland
  • Jorit Meesters, hoofdonderzoeker eRevalidatie bij Basalt revalidatie en tevens werkzaam als onderzoeker bij het LUMC en de Haagse Hogeschool
  • Judith Vloothuis, revalidatiearts Reade, eigenaar website www.revalidatieapps.nl

Er is gedurende het webinar de mogelijkheid om vragen aan elkaar te stellen (via Q&A). Het is ook mogelijk vooraf een vraag in te dienen via het inschrijfformulier.
 
Inschrijven
U kunt zich via deze link inschrijven voor dit webinar. Voor inschrijving is het noodzakelijk dat u uw gegevens correct invult. Na controle van uw gegevens ontvangt u uiterlijk 1 uur voor de start van het webinar een inlog om aan het webinar deel te kunnen nemen. Het webinar start om 17.00 uur. De inschrijving voor dit webinar sluit op donderdag 23 april om 12.00 uur. Voor degenen die niet kunnen aansluiten is het webinar vanaf vrijdag 24 april terug te kijken via de VRA website. De VRA webinars worden geaccrediteerd voor revalidatieartsen.
 
Reeks
De VRA is voornemens meerdere webinars te gaan organiseren, mede op basis van ingezonden vragen en actualiteiten. Op donderdag 30 april van 17.00-18.00 uur houdt de VRA webinar 3 met als onderwerp ‘MSR voor post-IC COVID-patiënten; de eerste ervaringen?’ Meer informatie volgt via de VRA nieuwsbrief.

Voorzitter tijdens het webinar is Bowine Michel. Ze werkte voordat zij revalidatiearts werd lang geleden een periode als stafmedewerkster op een laboratorium voor virologie. Zij in 1993 geregistreerd als epdemioloog en promoveerde op het gebruik van voorspellende modellen bij economisch onderzoek in de gezondheidszorg. Zij kreeg een fellowship van de Erasmus Universiteit voor onderzoek naar methodologische aspecten bij kosten-effectiviteitsanalyses van diagnostische testen en was mede-auteur bij twee artikelen van Jaap van Dissel, directeur van het RIVM.

Terugkijken webinar

VRA webinars die zijn geweest kunt u terugkijken via de website van de Federatie Medisch Specialisten.

Klik hier om de webinar terug te kijken.
Hiervoor dient u eenmalig een wachtwoord aan te vragen via deze link (voor medisch specialisten). Via deze link is het mogelijk voor andere zorgprofessionals om een wachtwoord op te vragen.

Wij verzoeken u dringend de inhoud van deze webinars vertrouwelijk te behandelen en deze niet met derden (niet-medici) te delen of op sociale media en andere media mededelingen over de inhoud te doen. Laten we zorgen dat wij dit overleg en het delen van de video’s van dit overleg met elkaar mogelijk kunnen houden.