Willeke Kruithof wint Livit Trofee 2014

07/11/2014

De Livit Trofee 2014 is gewonnen door Willeke Kruithof. De Livit Trofee wordt toegekend aan een aios revalidatiegeneeskunde die zich tijdens de opleiding op wetenschappelijk gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

Bij deze prijs hoort een wisseltrofee en een bedrag van 500 euro, beschikbaar gesteld door Livit Orthopedie. Voor deze prijs was tevens Hanneke van Duinhoven uit circuit Nijmegen-Den Bosch genomineerd.

Willeke Kruithof is aios in opleiding bij De Hoogstraat Revalidatie en maakt deel uit van het Restore4Stroke onderzoeksconsortium in Utrecht. Zij is door haar voormalig opleider in het UMC Utrecht voorgedragen voor deze trofee.

Tijdens haar coschappen kreeg revalidatiegeneeskunde haar belangstelling en deed zij haar wetenschappelijke stage op de afdeling revalidatiegeneeskunde van het UMC Utrecht. Zij onderzocht de positieve zorgervaringen van partners van CVA-patiënten en presenteerde de uitkomsten op het VRA-congres in 2010. In 2012 publiceerde zij, inmiddels aios revalidatiegeneeskunde zijnde, een artikel hierover in het Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases. Zij had de smaak van de wetenschap te pakken en ging verder met haar onderzoek naar omgevingsfactoren bij CVA. Zij bekijkt het ICF deel vanuit de kant van de patiënt en vanuit de kant van de omgeving. In 2013 publiceerde zij een systematische review over de invloed van sociale steun op de kwaliteit van leven bij CVA-patiënten. Willeke is hard op weg om te promoveren aangezien zij dit jaar al 2 artikelen heeft gesubmit en er al weer 2 in de steigers staan. Ook heeft Willeke bijgedragen aan 2 boekpublicaties. En dit alles naast haar fulltime opleiding als aios